Cursus Boetseren


Nieneke Lamme, beeldend kunstenares, heeft een passie voor klei. Niet alleen maakt ze haar beelden in klei, ze geeft ook al meer dan twintig jaar les. Ze heeft een eigen methode ontwikkeld: niet eerst een ingewikkelde armatuur maken, nee, direct beginnen met het opzetten in klei.

In elke les staat het boetseren van een beeld centraal, met veel aandacht voor de techniek, de materialen en natuurlijk allerlei handige tips. Stap voor stap laat Nieneke u het opzetten van een beeld zien, het uithollen, drogen tot en met het afwerken. Alle fasen van het modelleren in klei ziet u tot in detail.

Een beeld kan onbewerkt blijven, met acrylverf worden beschilderd om het bijvoorbeeld een bronseffect te geven of worden geglazuurd. Nieneke demonstreert hoe u de verschillende technieken kunt toepassen. Ook geeft zij u inzicht in hoe je een geslaagd beeld in brons kunt laten afgieten of op andere manieren kunt vermeerderen.

De onderwerpen liggen dicht bij huis. Fruit, een huisdier, een eigen versie van een gevelsteen. En al heel snel zult u ontdekken dat u dingen met andere ogen gaat bekijken. De vorm van een appel, gezichten van mensen, plooien in kleding. Alsof u het voor het eerst ziet.

Naar de cursus boetseren

Informatie en inschrijven

Geen
Eigen Studietempo
Gratis
Naar de cursus boetseren