Cursus Horecaportier


Met deze opleiding kun je aan de slag als horecaportier (uitsmijter)  in bijvoorbeeld discotheken of kroegen. Je leert hoe je een horecagelegenheid en de mensen die er werken en de bezoekers het beste beveiligd. Er is aandacht voor o.a. omgaan met agressie, brand- en ongevallenpreventie, wet- en regelgeving en alcohol en drugs.

Sinds de invoering van de Wet Particuliere Beveiligingsbedrijven en Recherchebureaus (WPBR) in 1999 mag niet zomaar iedereen meer portier worden of dergelijke werkzaamheden uitoefenen. Portiers moeten nu in het bezit zijn van het  SVH Diploma Horecaportier.

Een horecaportier moet ook nog toestemming hebben van het ministerie van Justitie om als horecaportier te mogen werken. Hirbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar of men een strafblad heeft.

De cursus kan binnen 4-6 maanden worden afgerond. Het examen bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte via een rollenspel. De kosten van het Examen zijn bij het lesgeld van NTI niet inbegrepen.

Cursus Horecaportier »

Informatie en inschrijven

Geen
4-6 maanden
Niet-gratis