Basiscursus PHP


PHP Hypertext Preprocessor is afgeleid van Personal Home Page Tools. Het is een krachtige scripttaal (programmeertaal) die in combinatie met HTML kan worden gebruikt om dynamische webpagina's te maken. PHP kan nog meer als het gebruikt wordt in combinatie met databases, zoals bijvoorbeeld MySQL..

Door PHP tags te gebruiken, kun je wisselen tussen HTML en PHP. PHP is open source software en platform-onafhankelijk. PHP is erg populair en wordt met name gebruikt bij bulletinboards/forums, contentmanagementsystemen als Joomla en Drupal, blogs, de Wiki's cloud-applicaties en vele andere internettoepassingen. Inmiddels worden ruim 26 miljoen websites gegenereerd met behulp van PHP.

Even een paar voordelen op een rijtje waarom je PHP zou gebruiken: PHP is gratis te downloaden via de website http://www.php.net PHP werkt cross-platform en kan dus op verschillende besturingssystemen worden uitgevoerd (Windows, Linux, Unix, Mac, BSD) PHP is compatibel met bijna alle hedendaagse webservers (IIS, Apache) PHP is zeer efficiënt en het is makkelijk om te leren Er zijn heel wat bekende websites die ook met PHP & SQL werken, zoals bijvoorbeeld Wikipedia, Google en Facebook.

Cursus PHP »

Informatie en inschrijven

Kennis van HTML
Eigen Studietempo
Gratis
Naar de cursus PHP