Cursus Moodle


Moodle is een Electronische Leeromgeving of Cursus Content Management Systeem. Moodle is gratis te downloaden en volledig open source. In December 2011 waren er al 72.1777 officieel geregistreerde Moodle-sites, met 57,751,114 miljoen gebruikers en 5,8 miljoen Moodle cursussen. Moodle wordt gebruikt in bedrijven maar ook vaak  binnen het reguliere onderwijs, dit vanwege de uitgebreide mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid. Het is in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands.

Moodle bevat verschillende activiteitenmodules.

  • Forum: In een forum kunnen leerlingen en leerkrachten discussiëren over een bepaald onderwerp.
  • Opdracht: De leerkracht kan een opdracht formuleren voor de leerlingen. De leerlingen kunnen de oplossing uploaden, of ze kunnen rechtstreeks op de elektronische leeromgeving een stukje tekst schrijven. De leerkracht kan de bestanden bekijken en beoordelen.
  • Keuze: De leerkracht kan een vraag stellen en de leerlingen kunnen uit een lijst een antwoord kiezen. Een keuze wordt meestal gebruikt om een mening te peilen.
  • Test: De leerkracht kan verschillende vragen stellen. Een test kan meerkeuzevragen, waar / onwaar-vragen, kort-antwoordvragen en koppelvragen bevatten. Deze activiteitenmodule kan automatisch verbeteren en cijfers toekennen.
  • Chat: In een chat kunnen leerlingen en leerkrachten live discussiëren.
  • Wiki: Met een wiki kunnen leerlingen samen aan één document werken. Iedereen kan de tekst wijzigen of uitbreiden.
  • Bron: In Moodle kunnen bronnen toegevoegd worden door bestanden te uploaden naar de map "bestanden" en er naar verwijzen, door links naar internetbronnen maken en door direct tekstpagina's of webpagina's in te typen

Moodle doet niet onder voor bijvoorbeeld het commerciele Blackboard en kan daarom voor veel onderwijsinstellingen en bedrijven een effectieve en efficiente oplossing zijn.

De Electronische Leeromgeving van Cursusnetwerk zelf draait ook op Moodle; wilt u meer weten over de mogelijkheden van Moodle voor uw onderwijsinstelling, neem dan contact op met Mingos .

Cursus Moodle »

Informatie en inschrijven

Geen
Eigen Studietempo
Gratis