Gratis Cursus Ubuntu


Ubuntu is al jaren de meest populaire Linux distributie. Ubuntu kampt niet met problemen zoals virussen en spyware en het doet qua gebruiksvriendelijkheid zeker niet onder voor de besturingssystemen van Microsoft Windows.

Een ander voordeel is dat Ubuntu ieder half jaar een nieuwe stabiele versie uitbrengt. en het ontwikkelt zich dan ook razendsnel. Steeds meer mensen realiseren zich dat en besluiten over te stappen naar dit systeem.

Ubuntu is niet alleen een besturingssysteem maar het komt met een uitgebreid pakket aan software. Ook deze software is allemaal gratis en open source. Een paar bekende voorbeelden zijn:

  • Libre Office (kantoorsoftware, vergelijkbaar met Microsoft Office)
  • Firefox (de populaire internet browser van Mozilla en een veiliger alternatief voor Internet Explorer)
  • Thunderbird en Evolution (e-mail software).

Dankzij de vooruitgang in de ontwikkeling is Ubuntu vandaag de dag erg populair, zowel thuis als op het werk. Deze cursus stelt zich tot doel om lezers uit alle leeftijds- en gebruikerscategorieën te laten ontdekken hoe gemakkelijk en vooral ook hoe plezierig het is om in allerlei omstandigheden en situaties met Ubuntu Linux te werken. Deze Ubuntu cursus is gemaakt door Machtelt Garrels en is geschikt voor beginners.

Cursus Ubuntu »

Informatie en inschrijven

Geen
Eigen Studietempo
Gratis
Naar de Ubuntu cursus