Een cursus aanbieden via Cursusnetwerk


Bied je eigen cursus of workshop aan:

Via Cursusnetwerk kun je ook je eigen cursus of workshop aanbieden. Dat kan via onze digitale leeromgeving Moodle, die ook veel wordt gebruikt als leer- cursusomgeving bij bedrijven en in het onderwijs.

Via onze leeromgeving kun je o.a.:

 • Je cursusmateriaal (bijv. powerpoint presentaties of Office bestanden) uploaden naar de leeromgeving, zodat die toegankelijk wordt voor je cursisten
 • HTML-pagina's maken (websites met een eenvoudige editor)
 • Werken met geluid en video
 • Berichten sturen naar je cursisten
 • Chatten met cursisten op door jou te bepalen tijden
 • Huiswerkopdrachten laten insturen en feedback geven
 • Testen met verschillende soorten vragen, zoals meerkeuze- of open vragen
 • Een forum openen
 • Enquetes houden om feedback te krijgen
 • Cursisten kunnen eigen profiel aanmaken met o.a. foto en beschrijving
 • Je kunt volgen wat je cursisten binnen de leeromgeving doen

Hoe werkt het?

Na aanmelding als cursusontwikkelaar, krijg je toegang tot de digitale leeromgeving en is er een handleiding beschikbaar over hoe Moodle te gebruiken. Je doet dit op zelfstandige basis en bent ook verantwoordelijk voor de inhoud en de kwaliteit van de cursus. Bij vragen staan wij tot je beschikking.

Wat kost het?

De opstartkosten zijn € 500--. Je krijgt daavoor je eigen online cursusruimte.Bij het aanbieden van een betaalde cursus brengen we 10% van de cursusprijs per cursist in rekening.

Na aanmelding krijg je toegang tot onze leeromgeving, waar je zelf het materiaal online kunt zetten. Kosten worden dus pas in rekening gebracht als er deelnemers zijn.

Als je zelf niet wilt werken met onze leeromgeving, maar wel een cursus via Cursusnetwerk wilt aanbieden, neem dan contact op voor de mogelijkheden. Als het om een gratis cursus gaat waarvan wij de toegevoegde waarde voor cursusnetwerk zien, zijn wij bereid om het materiaal gratis online te zetten. Als het om een betaalde cursus gaat zijn de kosten afhankelijk van de omvang van het materiaal en de vorm waarin het wordt aangeleverd.

Wat levert het verder op?

Je cursus wordt beter zichtbaar en vindbaar via het netwerk van Cursusnetwerk; Je kunt ook zelf je trefwoorden (keywords) bepalen waarop je gevonden wilt worden met zoekmachines als Google. Naast de voordelen van de electronische leeromgeving, is dit dus ook een mooie mogeljkheid om je cursus of workshop te promoten.

Wat zijn jullie overige voorwaarden?

Zie hier onze voorwaarden.

Hoeveel bezoekers trekt cursusnetwerk?

Cursusnetwerk bestaat al vanaf 2005 en trekt zo'n 500 unieke bezoekers per dag.

Cursusnetwerk is een initiatief van Freelancenetwerk en Mingos.

Als je je wilt aanmelden als cursusontwikkelaar of vragen hebt stuur dan een e-mail naar cath [at] freelancenetwerk [dot] nl