Gratis Cursus Esperanto


Esperanto leren? Deze basis cursus Esperanto is gratis en dat geldt ook voor de huiswerkbegeleiding!

Esperanto is een zogenaamde kunsttaal. Een kunsttaal is een taal die niet historisch gegroeid is maar met een speciaal doel, ontworpen is. De naam is afkomstig van het pseudoniem (Dr. Esperanto) waaronder Ludovich Zamenhof in 1887 het eerste boekje over de taal publiceerde, en betekent letterlijk: "iemand die hoopt".

De taal is speciaal ontworpen om mensen uit verschillende culturen met elkaar te laten communiceren. Esperanto wordt al ruim honderd jaar praktisch toegepast en heeft in die tijd een eigen literatuur en een eigen identiteit kunnen ontwikkelen, en is van een 'project' een volwaardige taal geworden, waarin alle nuances van het menselijk denken kunnen worden uitgedrukt.

Het Esperanto behoort niet toe aan een bepaald land of volk, al zijn er wel mensen die het Esperanto als moedertaal hebben. Daardoor worden niet enkele culturen bevoordeeld ten koste van alle andere. Het gevolg hiervan is dat men met elkaar kan spreken op een voet van gelijkheid aangezien het voor ieder een vreemde taal is. Het vervult een brugfunctie tussen verschillende culturen.

Esperanto heeft een logische en vrij eenvoudige grammatica. Met enkele basiselementen kan men zelf een groot aantal nieuwe woorden vormen. Hierdoor en dankzij het internationale karakter van de woordenschat is Esperanto gemakkelijker te leren dan een natuurlijke taal.*

Na deze basiscursus van 21 lessen kun je eenvoudige Esperantoteksten lezen en brieven schrijven in het Esperanto.


Iedere les bevat een opgave die via e-mail ingestuurd kan worden voor gratis correctie door Koos Scharroo.

Ga naar de gratis cursus Esperanto

Informatie en inschrijven

Geen
Eigen Studietempo
Gratis
Ga naar de Cursus Esperanto

Categorieën